Tratamente naturiste
 
 

Home | Despre sanatate |Dieta pe grupe | Afectiuni/tratament adju | Produse si recomandari|Comanda produse| Diagnosticare/bioenergoterapie |

Inapoi

Alimentele se impart in trei mari categorii:
            Deosebit de benefice = alimente care reactioneaza precum un medicament
            Neutre = simple alimente
            De evitat = alimente care reactioneaza precum o otrava
 
 
Deosebit de benefice
Neutre
De evitat
Carne
miel, oaie, iepure, curcan
fazan, ficat
vita, bivol, pui, gaini Canwall, rata, gasca, potarniche, porc, vitel, vanat, prepelita, costita, sunca, inima
Alimente marine
ton, cod,biban oceanic, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, curcubeu, scrumbie, melci
abalone, crap, drac de mare, caviar, hering proaspat, midii, scoici, rechin, biban argintiu, snapper, calmar, peste spada, somn, biban alb, biban galben,, somon
ansoa, baracuda, biban, moluste comestibile, scoici de mare, crap, rac cu platosa, tipar, platica, broasca, calcan , hering murat, homar, somon afumat, caracatita, stridii, creveti
Uleiuri si grasimi
uleiul de masline
ulei de Canola, ulei din ficat de cod, ulei de in, ulei de arahide
ulei de floarea soarelui, ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de susan, ulei de sofran
Produse lactate si oua
branza Cottage, branza de capra, branza Ricotta, iaurt, branza farmer, feta, lapte de capra, kefir, mozzarella, smantana degresata acrisoara
cazeina, branza Cheddar, branza Colby, branza cu smantana, branza de soia, lapte de soia=alternative hiperproteice excelente, Schweitzer, zer
branza americana, blue cheese, unt, lapte batut, camembert, inghetata, parmezan,branza de vaci, lapte integral
Nuci si seminte
castane, arahide, unt de arahide, nuci
migdale si unt de migdale, , nuci braziliene, nuci de mahon, boabe de fistic
alune, seminte de dovleac, unt de susan, seminte de susan, seminte de mac, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui
Fasole
fasole mare, fasole Lima, fasole Navy
 fasole cu boabe late, fasole aramie, fasole nordica, fasole verde, fasole saltareata, fasole cataratoare, fasole alba
alune, seminte de dovleac, unt de susan, seminte de susan, seminte de mac, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui
Cereale si paste fainoase
mei, tarate de ovaz, boabe de secara, faina de ovaz, faina de orez, tarate de orez, orez expandat, secara alba, faina de secara, faina din grau germinat, orez
amarant, orz, crema de orez, crema de grau, faina de cartofi, granola, cereale combinate, grau tocat, fulgi de soia, granule de soia, tarate de grau, germen de grau, faina de cus-cus, faina de grau, faina cu gluten, faina graham, faina de secara alba, faina alba, faina de grau integral, paste fainoase, Quinoa
hrisca, fulgi de porumb, faina de porumb
Produse de panificatie
paine de orez brun, paine Essene, paine Ezequiel, mei, prajituri de orez, paine de secara, biscuiti de secara, paine din grau germinat, paine din faina de soia
covrigi de grau, grau arnaut, paine fara gluten, paine hiperproteica, lipie ideala, paine policerealiera, briose din tarate de ovaz, paine de secara alba, briose din tarate de grau, paine din grau integral
briose de porumb, taitei soba, paste fainoase cu anghinare, faina de orz
Legume
ia, linte verde, sfecla, castravete, broccoli, conopida, telina, pastarnac, verdeturi Collard, papadie, vinete, patrunjel, usturoi, nap, mustar verde, cartofi dulci, tofu, ingame toate tipurile
linte, mazare, varza, chimion, coriandru, chimen, asparagus, ghimber, hrean, gulie, praz, laptuci, ciuperci, morcovi,, masline, ceapa, cartofi, dovleac, andive, alge, spanac, sfecla, rosii, ridichii, castan de apa, macris
mazare neagra, anghinare, avocado, porumb alb, porumb galben, masline negre, ardei, ridichii
Fructe
cirese, merisor, smochine uscate sau prospete, prune, struguri, ananas, grapefruit, kiwi, lamai, agrise
mere, caise, mure, afine, cirese, coacaze, curmale, smochine, agrise, grapefruit, mandarine, kivi, stafide, lamai, mango, pepene, lubenita, piersici, pere, portocale, patlagina, prune, zmeura, capsune
nuci de cocos, curmale japoneze, rodii, rubarba, carambola
Sucuri si lichide
de varza, morcov, telina, cirese negre, merisor, struguri, papaya
de mere, cidru de mere, caise, castravete, grapefruit, ananas, prune uscate, apa cu lamaie, suc din legume recomandate
suc de portocala
Mirodenii
curry, usturoi, hrean, miso, patrunjel
agar, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, , sirop de orez brun, , nucsoara, roscove, asmatui, arpagic, ciocolata, scortisoara, cuisoare, coriandru, crema de tartru, chimion, marar, miere, varec, sirop de artar, maioran, menta, salvie, melasa, mustar, nucsoara, ardei, sirop de orez, rozmarin, sofran, vanilie, sare, cimbru, sos de soia, zahar, tamari, tarhon, turmeric, perisor, otet
cuisoare englezesti, esenta de migdale, anason, malt de orz, capere, amidon de porumb, otet alb, sirop de porumb, pulbere de gelatina simpla, piper, boia de ardei, Tapioca
Condimente
-de evitat-
gem sau jeleu din fructele permise, mustar, condimente pentru salata cu continut sarac de lipide din ingredientele permise, maioneza
Ketchup (contine otet), muraturi cu marar sau alte muraturi, condimente picante, sos Worcestershire
Ceaiuri de plante
echinaceea, brusture, musetel, ghimber, paducel, ginseng, ceai verde, radacina de lemn dulce-cu prescriptie medicala, macese, frunze de capsun
iarba matei, ardei rosu, studenita, papadie, soc, voronic, dude, patrunjel, menta, frunze de zmeura, salvie, iarba Sfantului Ion, ulm alunecos, timian, valeriana, verbina, mesteacan alb, scoarta de stejar alb, coada soricelului, stevie galbena
aloe, podbal, matasea porumbului, schinduf, gentiana, hamei, tei, lumanarica, trifoi rosu, rubarba, siminichie, traista ciobanuui (produce leucocitoza), gura lupului
Diverse bauturi
cafea, ceai verde
bere, apa carbogazoasa, sifon, vin rosu, vin alb
bauturi distilate, cola cu sifon, sifon, ceai negru
 



Inapoi

        

 


Home | Despre sanatate |Dieta pe grupe | Afectiuni/tratament adju | Produse si recomandari| Comanda produse| Diagnosticare/bioenergoterapie |


Created by CVI